Nie…zwykła kuchnia w wydaniu finalistki polskiego Masterchefa

Bo ja tak bardzo chce Wam przekazać…

W skrócie tak można by było zacząć historię skromnej dziewczyny, która podczas premiery swojej własnej książki kucharskiej tak bardzo chce przekazać, że jest szczęśliwa i wszystko jej się układa i w ogóle jest bardzo super.

Nie zwraca uwagi na kamery, lustrzanki i wpatrzoną w nią publikę, która nie może wyjść z podziwu dla jej skromności unoszącej się w warszawskiej restauracji Le Victoria Brasseire Moderne, gdzie odbyła się premiera jej książki „Nie….zwykła kuchnia. Bo każdy jest inny”

Kinga Paruzel to finalistka polskiej edycji kulinarnego Masterchefa oraz autorska bloga „Ale Babka i robi to co lubi”. Uwielbia robić zdjęcia co również będziecie mogli zaobserwować w jej książce, która ma w sobie wyjątkowe zdjęcia potraw. Tak …dobrze przeczytaliście. I ma na to prostą odpowiedź.

Kinga Paruzel_3

Prowadząc bloga bardzo często widzę, że moi czytelnicy i fani posiłkują się obrazem i myślą sobie: Skoro jedzenie wygląda tak pięknie to może akurat spróbuję tego przepisu. Polecam Wam wszystkim gotowanie, bo ja co prawda mam mało czasu, ale jak tylko miałabym cały dzień wolny to siedziałabym w kuchni, bo to kocham”

 

Powszechnie dostępne produkty to pierwszy krok Kingi z którym wychodzi do fanów przystępnego gotowania w swojej książce. Potrawy na miarę szyte chciałoby się powiedzieć zaglądając do portfela Kowalskiego.  Zaskakujące, ale co ważne zdrowe jedzenie niewymuszające na nas biegania po mieście i szukania produktu.

Kulinarna księga została podzielona na 5 części:

  1. No to Start
  2. Zupy
  3. Konkretnie i Treściwie
  4. Sama Słodycz
  5. Na zdrowie

 

Ponad 100 autorskich przepisów w których autorka jak sama mówi zostawiła dużo miłości. Poszukała w tradycji, przeplotła z ciekawością poznawania i tak powstała jej własna biblia kulinarna, którą zamierza poszerzyć o kolejne wydanie już niebawem.

 


 

Premiera książki: 10 września 2014

liczba stron: 250

Cena detaliczna: 49.90zł

 

 

 

Komentarze

comments

No Comments Yet

Comments are closed