Starbucks partnerem akcji „Świąteczny Stół Pajacyka”

6 grudnia, w Mikołajki, kupując Toffee Nut Latte, Gingerbread Latte czy Honey  and Almond Hot Chocolate wesprzesz program „Świąteczny stół Pajacyka” Polskiej Akcji Humanitarnej. 

ŚWIĘTA ZBLIŻAJĄ SIĘ WIELKIMI KROKAMI
 I MOŻEMY TO ZAUWAŻYĆ CHOCIAŻBY PO ZAKŁADANIU ILUMINACJI ŚWIĄTECZNYCH CZY PO WYPRZEDAŻY PRODUKTÓW.
WARTO W TYM CZASIE PAMIĘTAĆ O TYCH KTÓRZY ŚWIĄT NORMALNYCH NIE MAJĄ,A MARZENIEM POZOSTAJE PORZĄDNY CIEPŁY POSIŁEK.

W tym roku  klienci marki  Starbucks mogą sprawić, że dzieci w całym kraju otrzymają ciepłe posiłki.

JEDNODNIOWA akcja Polskiej Akcji Humanitarnej  podczas której właściciele restauracji, kawiarni, klubów i barów z całej Polski przekazują 10% obrotu na rzecz dożywiania dzieci w ramach programu „Pajacyk”.

A więc nalegamy:

  • Przyjdź 6 grudnia do kawiarni Starbucks i kup Toffee Nut Latte, Gingerbread Latte lub Honey and Almond Hot Chocolate i wesprzyj „Świąteczny Stół Pajacyka” Polskiej Akcji Humanitarnej.

Jest jeszcze jedna bardzo ważna rzecz!

Smaki o których wspomnieliśmy tak na dobrą sprawę dopiero pojawiają się w zimowej karcie smaków Starbucks.

A zatem jakie nowe smaki pojawią się w menu Starbucks Polska?

Starbucks Toffee Nut Latte
Nic tak nie polepsza samopoczucia podczas chłodnych dni jak rozgrzewająca i zniewalająca słodyczą Starbucks® Toffee Nut Latte.

To napój łączący w sobie karmelowo-orzechowy syrop, perfekcyjne espresso oraz delikatnie spienione mleko. Całość wykończona jest bitą śmietaną oraz posypką toffee.

Starbucks Gingerbread Latte
Zima kojarzy się z korzennymi przyprawami – imbirem, cynamonem, kardamonem.

Zapach i smak pierniczków to właśnie kawa Starbucks® Gingerbread Latte.

Napój jest połączeniem pierniczkowego syropu z intensywnym espresso przyrządzonym ze 100% ziaren Arabiki z certyfikatem Fairtrade oraz spienionym mlekiem.

Kawę wieńczy bita śmietana, która lekko posypana jest zmieloną gałką muszkatołową.

Trzy nowe napojeStarbucks Honey and Almond Hot Chocolate
Kto nie lubi usiąść z kubkiem gorącej czekolady w ręku, gdy za oknem zimno i pochmurno?

Dla wielbicieli czekolady Starbucks® przygotował absolutną nowość. Po raz pierwszy w kawiarniach pojawi się Honey and Almond Hot Chocolate.

To kombinacja klasycznej gorącej czekolady z migdałowym syropem.cz cx

Napój wykończony jest czekoladową bitą śmietaną oraz czekoladową i miodową polewą.

Na zdjęciu głównym w tle widnieje niespodzianka!

Do kawiarni wraca wyczekiwana przez cały rok kultowa świąteczna mieszanka Starbucks Christmas Blend.

Od czasu wprowadzenia jej na rynek, czyli 1985 roku, stała się jedną z najpopularniejszych kaw ziarnistych wśród klientów.

Wyrazistość ziaren z Azji i Pacyfiku łagodzą lżejsze kakaowe nuty kawy z Ameryki Łacińskiej.

Wyjątkowego posmaku dyni, jabłek, piernika, goździków dodają sezonowane ziarna pochodzące  z Sumatry.

Dojrzewają one w specjalnych magazynach od 3 do 5 lat po to,  by nabrały szlachetnego charakteru

Inną dostępną mieszanką będzie Starbucks® Christmas Blend Espresso Roast.

To blend łączący w sobie ziarna z dwóch regionów: Ameryki Łacińskiej oraz Azji i Pacyfiku.

Jest jest mocniej palony, daltego jest intensywniejszy niż pierwsza mieszanka.

Kusi aromatem dymno-karmelowym i kojarzącymi się ze świętami Bożego Narodzenia korzennymi smakami.

 

[divider]WARTO WIEDZIEĆ[/divider]

Więcej informacji o bardzo wartościowej akcji PAH przeczytacie na stronie:

www.starbucks.pl

 

 

 

 

 

Komentarze

comments

No Comments Yet

Comments are closed

Shares