Jesteś tym, co jesz!

Przewodnik kobiety świadomej!

Dla jednych jedzenie to coś bardzo prostego, bo wystarczy zrobić( albo kupić)nałożyć i zjeść tak by zaspokoić potrzebę głodu, nie martwiąc o to co ląduje w naszym organizmie.

Niestety to bardzo zgubne o czym przekonała się polska prezenterka telewizyjna, Agata Młynarska.

Życie w biegu i stresie, nieregularne, pospiesznie przygotowane jedzenie, sztuczne ‚gotowce’ i fast foody- to zgubne nawyki, skutkujące bólem brzucha, problemami z trawieniem, ciągłym zmęczeniem.

Zły styl odżywiania jest powszechny… i zabójczy dla naszego organizmu.

Niektórzy oglądają w telewizji i mówią tak:

O zobacz, ona to ma bajkowe życie. Telewizja, własny program. Czy osobowość telewizyjna z jedną z najważniejszych, polskich nagród telewizyjnych- Wiktorem 2014 ma prawo chorować?

Odpowiedź brzmi: Ma! Bo jest człowiekiem tak jak każdy z Nas, który ma swoje gorsze i lepsze dni. Ważne by o nie zadbać, by nawet te z pozoru najgorsze, zamienić na spokojnie zjadliwe:)

I o tym w swojej książce „Pyszna zmiana, czyli moje życie bez glutenu” chce  nam Agata Młynarska powiedzieć!

Nie ważne czy masz lat 15 czy 50!

Zawsze możesz znaleźć czas by o siebie bardziej zadbać.

W pogoni za realizacją swojej osoby, swoimi pasjami często zatracamy się łapiąc w swoje dłonie co popadnie.

Ważne by znaleźć w sobie motywację do walki o swoje życie. Szkoda, że z reguły budzimy się z tą myślą, gdy nasza nieodpowiedzialność wędruje z wizytą do lekarza, który jak to lekarz, pokazuje Nam nasze niedoskonałości, niedopatrzenia.

Diagnozuje choroby, ale co ważne też wskazuje tą lepszą stronę i drogę, którą powinniśmy się kierować w walce o komfort zdrowego życia.

To nie jest książka o kolejnej diecie cud. Chcę podzielić się  z wami doświadczeniem, które zdobyłam przez ostatnie miesiące. Dzięki niemu zrozumiałam, że jedzenie to źródło naszego dobrego lub fatalnego samopoczucia- w zależności od tego, jak je traktujemy

Agata Młynarska

W I części książki autorka opowiada o własnych doświadczeniach: o tym jak odkryła swoją nietolerancję na gluten i laktozę oraz jak po trudnym pobycie w szpitalu rozpoczęła nowy etap w życiu.

Część II to fachowe porady dietetyka- Agnieszka Peksa wyjaśnia czytelnikom, na czym polegają popularne diety, jak dieta kapuściana, dieta Dukana czy różne odmiany wegetarianizmu. Tłumaczy, którym z nich można zaufać, jak dobrać dietę odpowiednią dla siebie i na jakie składniki zwracać uwagę.

Część III należy do mistrzyni kuchni Ewy Olejniczak, która udowadnia, że zdrowe, bezglutenowe gotowanie może być pyszne! Książkę wzbogacają fachowe informacje opracowane przez prof. Grażynę Rydzewską.

Dużo historii, anegdot, miłości i ciepła możemy znaleźć w książce u  naszej bratniej, dziennikarskiej duszy.

Kibicujemy również wyjątkowej inicjatywie Agaty Młynarskiej: ONAONAONA.COM

Warto wejść i zerknąć do projektu, którego pomysłodawczynią jest prezenterka TVP.

[divider]WARTO WIEDZIEĆ[/divider]

Autor:Agata Młynarska, Grażyna Rydzewska, Agnieszka Pęksa, Ewa Olejniczak

„Pyszna zmiana, czyli moje życie bez glutenu”ksiazka_agata

Wydawnictwo Burda Książki

liczba stron:224

Cena sugerowana: 39,90zł

 

Komentarze

comments

No Comments Yet

Comments are closed

Shares